Gyakran ismételt kérdések

Egyedül is vállalsz esküvőt?

Nem. A feleségemmel közösen dolgozunk. Így minden számotokra fontos pillanat meg lesz örökítve. Fotó sorozatotok változatos lesz, hiszem más fontos egy nőnek és más fontos egy férfinak.

Hol vállaltok fotózásokat?

Az ország egész területén. De annyit tudnotok kell, ha a távolság több mind 150 km, akkor csak szállással szoktunk vállalni, mert egy 15 órás esküvő után, elég kellemetlen levezetni hajnalban 2-300 km-t.

Egy hétvégére több esküvőt is vállaltok?

Nem! Nálunk a minőség a fontos nem a mennyiség.

Tényleg szükség van esküvő előtt jegyes fotózásra?

Nincs szükséges, de mi is szoktuk ajánlani. Hiszen ilyenkor látjátok, hogyan dolgozunk, megismerjük közelebbről egymást, kitapasztaljátok milyen pózok állnak jól nektek, illetve szokjátok a kamera jelenlétét. Az esküvőtök napján pedig a kreatív fotózás sokkal gördülékenyebben fog menni, és sokkal több fotótok lesz a végén.

Mit tartotok legfontosabbnak egy esküvőn?

Számunkra az érzelmek a legfontosabbak, így mindig ezeknek a megörökítésére törekszünk! A kreatív fotózáson is kerüljük a görcsös pózoltatást, és természetes, romantikus helyzetekben készítünk rólatok fényképeket.

Mikor tekinthető egy dátum foglaltnak?

Akkor véglegesítünk egy dátumot, ha megkaptuk a foglalót, illetve aláírtuk a szerződést!

Óradíjjal dolgoztok?

Nem. A csomagjainkban szereplő árak, rendelkezésreállásra vonatkoznak.

Mikor érdemes időpontot foglalni?

Ha minket szeretnétek, akkor minél előbb. Álltalában párjaink az esküvő előtt 7-12 hónappal foglalnak le minket. Amint megvan az esküvő időpontja, érdemes felvenni velünk a kapcsolatot, mert a naptárunk gyorsan telik.

Mennyi ideig tart a beállított fotók elkészítése?

Mindig azt szoktuk kérni a párjainktól, hogy minimum 90 percet szánjanak a fotózásra (a helyszínre utazáson kívül!), de ideális esetben a képek elkészítése 2-3 óra szokott lenni.

Van lehetőség külön napos kreatív fotózásra?

Természetesen igen! Sokszor előfordul, hogy annyira szoros a menetrend, hogy bajosan lehetne beszúrni a fotózást a nagy napra, ilyenkor előtte vagy utána készítjük el a beállított képeket.

Mikor kapjuk meg az elkészült fotókat?

Az elkészült fotókat az esküvő napjától számított 4 héten belül átadjuk.

Megkapjuk a nyers (RAW) képeket is?

Nem. Ezeknek a képeknek a mérete nagyon nagy és megnyitásukhoz speciális szoftver szükséges. Mivel ezek a fotók nyers formátumban készülnek, a színviláguk köszönő viszonyban sincs a weboldalon látott képeinkkel. Egy magára valamit is adó profi fotós soha nem fogja átadni a RAW anyagot.

Hány darab fotót választhatunk az elkészült anyagba?

Nálunk nincs szükség válogatásra. Az összes kép átadásra kerül.

Hány darab képet fogunk kapni?

Erre nehéz válaszolni. Sok mindentől függ! Milyen gyorsan oldódtok fel a fotózáson (ezért szoktuk ajánlani a jegyes fotózást, mert a nagy napon már nem fog zavarni a fényképezőgép jelenléte)? Mennyi időnk marad a kreatív fotózásra? Mennyire fotózhatóak a vendégek? Mennyi esemény lesz a nap folyamán? Mennyire bulis a társaság? Stb….

Hogy kapjuk meg az esküvői anyagot?

Az esküvőn készült anyagokat egyedi, gravírozott fadobozos pendrive-n adjuk át, illetve ha a legnagyobb csomagot választjátok, ajándékba készítünk egy online galériát, aminek a linkjét szétküldhetitek a rokonoknak, barátoknak, stb.

Az elkészült anyagot miért nem kapjuk meg CD/DVD-n?

Az optikai adathordozók ideje lejárt! Az újonnan vásárolt PC-kből és Laptopokból már sok esetben ki is hagyják a gyártók a CD/DVD meghajtókat. Ráadásul az optikai lemezek nem igazán megbízhatóak, pár év elteltével használhatatlanok lesznek. Az esküvő anyagot pedig nem csak 1-2 évig szeretnétek nézegetni.

Mi történik, ha az esküvőn tönkre megy a fényképezőgép?

Részetekről semmi! Észre se fogjátok venni! Van tartalék felszerelésünk, ha probléma adódik, azonnal cseréljük!

Albumokat készítetek?

Igen. Minőségi fotókönyvek készítését vállaljuk. A fotókönyvek összeállításakor többféle opció közül választhattok (méret, borító típus, oldalvastagság, elrendezés, stb.), így garantáltan egyedi lesz a végeredmény!

Lehet veletek személyesen találkozni?

Természetesen! Mi is ragaszkodunk a személyes találkozóhoz, hiszen a fotós az egy bizalmi szakma. Ha nagy a távolság, esetleg külföldön éltek, akkor a skype-os megbeszélést szoktuk javasolni!

Milyen fotós szolgáltatásokat vállaltok még?

Jegyes, család, mama/baba, keresztelő, portré, glamour, rendezvény és épület fotózásokat szoktunk vállalni, de ezeket főleg az esküvői szezonon kívül!