52 hét, 52 kép

Tavaly januárban belevágtam az 52 hetes fotós kihívásba, amit sikeresen decemberben be is fejeztem. Voltak egyszerű és voltak kemény hetek. Ha kíváncsi vagy a kihívás összegzésére, vagy érdekel, hogyan hoztam össze a fotókat, akkor olvass tovább!

Sikerült teljesítenem a kihívást! Voltak pillanatok az évben, mikor ebben kételkedtem, de a lényeg, hogy összeszedtem magam és elkészítettem, mind az 52 db fotót. Év elején mikor elkezdtem, egy kicsit alábecsültem a feladat nehézségét. “52 héten keresztül heti egy képet kell elkészíteni, amire 7 teljes nap áll rendelkezésre, sima ügy!” Hát…, nem volt az. Problémáim akadtak a kihívás során nem is egyszer. Mielőtt belevágtam, összeírtam egy kis listát, hogy milyen fotókat szeretnék majd az év folyamán elkészíteni. Mondanom sem kell, hogy ezeknek a képeknek alig a 10-15%-át sikerült összehoznom. Valami mindig közbe jött. Vagy idő szűkében voltam, vagy pedig az időjárás babrált ki velem. Az év legdurvább hete, a 35. hét volt. Ezen a héten meg mertem esküdni, hogy elbukom a kihívást. De itt is sikerült erőt vennem magamon. Vasárnap éjszaka mikor hazaértem, elővettem a telefonomat és lefotóztam a legelső tárgyat ami a kezem ügyébe került, és elkészítettem a sorozat leggyengébb fotóját:

De azért legtöbbször sikerült hoznom a jobbik formám. A kihívás során próbáltam úgy összerakni a sorozatot, hogy változatos legyen (és ne a megbízásokból hozzak képeket, hanem hétköznapi témában), ez többnyire sikerült is. Mielőtt elkezdtem, jó pár hazai és külföldi fotós blogját átnéztem, akik már maguk mögött hagyták az 52 hetes kihívást és nagyon sok oldalon lehetett olvasni, hogy “a napokban jó pár kép elkészült, amiket meg tudtok nézni a következő hetekben…..”  Hozzájuk képest, amire a legbüszkébb vagyok, hogy mindig az adott héten készítettem el az aktuális képet.

Ha meg szeretnéd tekinteni a kihívás összes fotóját kattints ide!

A fotókat hétről hétre feltöltöttem a saját facebook profilom alá is. A megtekintések és a like-ok alapján, a követőim szerint az utolsó héten hoztam össze a sorozat legnépszerűbb fotóját:

Mint említettem volt a kihívás során pár hét mikor igen jó fotók készültek, és elég nehezemre esett kiválasztani, hogy melyik legyen a hét képe (tervezek egy bejegyzést, amiben megmutatom azokat a fotókat, amik a sorozatból kiszorultak). Úgy gondolom, hogy a kihívás során a legjobb fotót a 38. héten sikerült összehoznom:

A kép egy szeptemberi esküvőn készült. Eredetileg nem is a kihívásnak szántam, de annyira megtetszett, hogy mégis csak erre a fotóra esett a választásom. A szertartás előtt bementünk a templomba készíteni pár próba felvételt, és akkor készítettem, ezt a 4 fotóból össze illesztett vertikális panorámát. A kép érdekessége, hogy sikerült kézből kitartanom a fényképezőgépet, és csak a környezeti fényeket használtam. A helyszínen, sokat nem vártam a képtől, mert nagyon kevés fény volt a templomban, de mikor megnéztem a fotót monitoron, én magam is meglepődtem a végeredményen. A fotó nem csak az 52 hetes kihívás képeként látható majd, ugyan is benne vagyok most egy nagy projektben, ahol Magyarország templomait fotózom, és ez a felvétel is erősíteni fogja a sorozatomat, de erről később…

Összegzés: Teljesítettem a kihívást, de nem vagyok teljesen elégedett! Van jó pár dolog, amit most visszagondolva másképp csináltam volna. A kihívással nem az volt a célom, hogy elkészítsem életem 52 legjobb fotóját, hanem az, hogy hétről hétre nyitott szemmel járjak, és próbáljam kreatívan megközelíteni a hétköznapi dolgokat, ami majdnem minden fotónál sikerült is 🙂 Ha szeretnél fejlődni a fotózásban, neked is érdemes bevállalni az 52 hetes kihívást! Garantált a fejlődés! De figyelmeztetlek sok kitartást és türelmet igényel! Ne add fel!

Ha meg szeretnéd tekinteni a kihívás összes fotóját kattints ide!

Tetszenek a képeink? Szeretnéd, hogy ilyen stílusban legyen az esküvőd megörökítve? Szeretnél részt venni egy jó hangulatú fotózáson? Akkor ne várj tovább! Szabad hétvégéink fogytán vannak! Kérj ajánlatot még ma!