GYIK – Melyik adathordozót válasszam?

E heti bejegyzésünk témája az adathordozók. Minden üzleti megbeszélésen beleszaladunk a következő kérdésbe: “Az elkészült képeket, milyen formában adjátok át?” Eleinte egyedi DVD-n adtuk át a képeket, de ma már teljesen átálltunk a pendrive-ra, mint adathordozóra, hogy miért? Olvass tovább és mindenre fény derül!

Kezdetben mi is mint sok más kolléga, CD-n DVD-n adtuk át az esküvői anyagokat a párnak. De az optikai lemezek felett már eljárt az idő, közel 20 éves technikáról beszélünk. Ráadásul a folyamatos fejlődésnek köszönhetően, egyre jobban a háttérbe szorulnak az említett adathordozók, ráadásul egyre több PC-ből és laptopból gyárilag kikerültek az optikai meghajtók, és a legtöbb TV már USB csatlakozóval van ellátva.

A fentiek ellenére mégis elő szokott fordulni, hogy a pár optikai lemezen szeretné megkapni az esküvői anyagot. Minden esetben lebeszéljük őket, hiszen ezek az adathordozók nem csak elavultak, hanem elég megbízhatatlanok is. Sajnos tapasztalatból mondhatjuk, hogy a CD-k, DVD-k két három éven belül, álló helyzetükben is tönkremehetnek, ráadásul a lemezek írott felülete nagyon sérülékeny. Egy kis karcolás, és már olvashatatlanok is a tárolt képek. Optikai lemezeken, esküvői anyagokat csak is saját felelősségre adunk át!

Ezért szoktuk ajánlani, az egyedi fadobozos pendrive-jainkat. Strapabíróbbak, és megbízhatóbbak, mint az optikai elődeik, ráadásul sokkal nagyobb a kapacitásuk (véleményünk szerint elegánsabbak is!). De ezek az adathordozók sem egy életbiztosítás. Az egyedi pendrive-jainkra 1 éves garanciát szoktunk vállalni, és ezen idő alatt a komplett esküvői anyagot archiválva tároljuk, így a pendrive meghibásodása esetén sem vesznek el a képeitek.

Tetszenek a képeink, és te is szeretnél egy egyedi fadobozos pendrive-ot? Ha minket választasz fotósnak, a fent említett adathordozót ajándékba adjuk! Ne várj tovább, mert valaki lefoglalja a dátumodat! Kérj ajánlatot most!