GYIK – Hogyan zajlik az esküvő fotózás?

GYIK sorozatunk következő része: Hogyan zajlik az esküvő fotózás? Ahogyan azt már előző cikkünkben is említettük, megrendelőink nem modellek, hanem hétköznapi emberek mint ti, akik még sohasem vettek részt semmilyen fotózáson. Ezért jogosan felmerülhet a kérdés bennetek, hogy mi ennek a menete. A következő sorokban erre is fény derül!

Az egész folyamat az időpont lefoglalásával kezdődik. Párjaink átlagosan 6-8 hónappal az esküvő előtt foglalnak nálunk időpontot. Ezért érdemes mindjárt fotós után nézni, amint megvan a helyszín és a dátum.

Ha minket választotok, a szerződés kötés előtt mindenképpen egy személyes találkozót javaslunk, ahol átlapozhatjátok komplett esküvői anyagainkat online és nyomtatott formában egyaránt.

Ha van rá igény, akkor a készülődési időszakban bármikor kereshettek minket, nem csak fotózással kapcsolatos kérdéseitekkel. Ha saját magatoknak szervezitek az esküvőtöket szívesen ellátunk titeket tanácsokkal, hiszen már jó pár esküvőn megfordultunk.

Az esküvő napján a megbeszélt helyszínre, már előre megérkezünk, bejárjuk a helyet, összekészítjük a felszerelésünket, így mikor megérkeztek, már csak rátok fogunk koncentrálni.

Nálunk a fotózás mindig baráti hangulatban zajlik. Kezdésként készítünk pár próbafelvételt, hogy szokjátok a kamera közelségét és segítünk kiválasztani a nektek legjobban megfelelő pózokat. Ha van saját ötletetek azt is nagyon szívesen megfotózzuk. A fotózás minimum 90 percet szokott igénybe venni. Ezt szoktuk kérni a párjainktól, hogy a szervezés során, úgy tervezzék a dolgokat, hogy minimum másfél óra legyen a beállított képek elkészítésére, és az sem árt ha a fotózás és a szertartás között van legalább 40 perc pihenő. Így nem kell rohanni.

A nap további részében pedig a háttérben maradunk, szinte észre sem veszitek, hogy mi is ott vagyunk. A képek átadásakor gyakran halljuk: “…ezt a képet, meg hogyan csináltátok, hiszen nem is láttunk benneteket…” Minden megbízás során diszkréten dolgozunk, és az esetek többségében, nem is találkozunk párjainkkal, csak hajnalba, mikor indulás előtt elköszönünk.

Kedvet kaptál a közös munkához? Szeretnéd ha mi örökítenénk meg életed egyik legfontosabb napját? Akkor ne várj tovább, kérj ajánlatot még ma!